Onze geschiedenis

Eind 2016 zag een enthousiaste 112 verslaggever, Jeffrey Groen, dat het regionale aspect van zijn nieuwspagina op Facebook erg aansloeg. Het zette hem tot nadenken over de behoefte van bezoekers aan nieuws uit eigen omgeving.

In januari 2017 richtte hij het nieuwsbedrijf Regio Online op, met als doel regionaal nieuws uit heel Nederland op één plek bereikbaar te maken voor geïnteresseerde lezers. Hoewel er meer regionale nieuwssites en omroepen zijn, of landelijke nieuwsmedia met regionale katernen, bleek er nog geen website te zijn waar al het regionale uit Nederland samenkwam. Regio Online wilde die beperking doorbreken.

Aangezien Regio Online als zelfstandig en onafhankelijk nieuwsbedrijf gestart is, was het de eerste jaren zoeken naar de juiste vorm en het vinden van een eigen lezerspubliek, zonder hiervoor marketingcampagnes in te zetten. Van nul af aan dus.

Waar in het begin het nieuws nog over de 12 provincies verdeeld werd, bleek al snel dat het nieuws dichter naar de lezers toe moest gebracht worden. In 2018 is daarom begonnen met een omslag naar echte regio’s, waarvan er op dit moment 45 zijn.

In 2020 werd besloten het uiterlijk een flinke opfrisbeurt te geven en kon Regio Online in de eigen vestigingsregio het succesvolle Krimpenerwaard Actueel overnemen. Hiermee werd de stap naar verdere professionalisering en flinke groei gezet. Waar eind 2019 het aantal unieke bezoekers nog rond de 350.000 bleef steken, bleek de ingezette koers haar vruchten af te werpen. De cijfers over 2020 lieten een enorme groei zien naar 1,3 miljoen unieke bezoekers en ongeveer 500.000 pageviews per maand.

In 2021 krijgt Regio Online ook landelijk steeds meer voet aan de grond en weten lezers uit alle windstreken ons te vinden. Hierbij speelt ook mee dat er voor iedere regiopagina op Regio Online ook een eigen Facebookpagina is. Daarnaast is het nieuws van Regio Online ook dagelijks te vinden via de newsfeeds van Drimbl en Google Nieuws.

Onze tijdlijn

Van 112 nieuwswebsite naar een volwaardig onafhankelijk nieuwsplatform!

25 Januari 2017

Regio Online opgericht

Nieuws over 48 regio’s

Regio Online is begonnen met het verspreiden over de 12 provincie’s vrij snel is dit uitgebreid naar 48 volwaardige regio’s

21 Februari 2018
1 Mei 2020

Lancering podcastplatform

Na getypte content wilde we ons ook gaan vestigen op gesproken content.

Nieuwe uitstraling Regio Online

Na 3 jaar sleutelen en terugkijkend op alle feedback en onze toekomst was het tijd voor een nieuw jasje.

25 Maart 2020
18 Juni 2020

Overname Krimpenerwaard Actueel

Uitbreiding regio Facebookpagina’s

28 September 2020