Regio Online is een nieuwswebsite. Dat is de korte omschrijving.  Maar het is wel handig om te weten wat onze nieuwswebsite dan anders maakt. Nou ja, natuurlijk brengen we ook gewoon nieuws, maar dan voornamelijk nieuws uit jouw regio, of zelfs uit je eigen woonplaats.

Daarnaast brengen wij regionaal nieuws uit heel Nederland, verspreid over 45 regiopagina’s. Maar wel allemaal bij elkaar op één website. Dus niet versplinterd over honderden sites, maar makkelijk op een makkelijk te houden adres: regioonline.nl

Wij publiceren veel persberichten van gemeenten, waterschappen en provincies, maar ook allerlei clubs, bedrijven, evenementen, stichtingen en verenigingen weten ons te vinden. Ook particulieren tippen ons steeds vaker over zaken die in hun omgeving spelen en vragen daar aandacht voor. Onze redactie gaat altijd op onderzoek uit om te kijken of er een goed verhaal in zit. Uiteraard beschermen we onze bronnen zorgvuldig.

Omdat wij ook veel persberichten van instanties publiceren, is dat informatie die vaak niet op andere regionale nieuwssites terecht komen. Denk aan wijzigingen in het afvalbeleid, of een wegafsluiting wegens werkzaamheden. Maar ook grotere zaken als woonvisies en energiemaatregelen.

Wij proberen natuurlijk zo volledig en zorgvuldig mogelijk te zijn en je te informeren over zaken die voor jouw of in jouw omgeving van belang zijn. Maar als je ook graag op de hoogte blijft van zaken die bijvoorbeeld in je oude woonomgeving zich afspelen, kun je dus makkelijk op één site van alles in de gaten houden. Wel zo makkelijk.