In de regio Krimpenerwaard was vanaf 2010 de nieuwswebsite Krimpenerwaard Actueel actief. Met wat ups en downs wist de site in de loop der tijd toch veel mensen aan zich te binden.

In 2015 werden 11 woonkernen in de regio gefuseerd tot één gemeente Krimpenerwaard. Alleen de gemeente Krimpen aan den IJssel, die ook in deze regio ligt, bleef zelfstandig. Na de fusie kreeg Krimpenerwaard Actueel meer zeggingskracht en ook meer fans. Vooral de 112 berichtgevingen werden goed gelezen.

Op sociale media had Krimpenerwaard Actueel via Facebook een hele trouwe schare volgers op weten te bouwen. Helaas bleken de initiatiefnemers te vaak tegen de beperking van vrije tijd aan te lopen en konden de site niet meer zoals gewenst Actueel houden.

In 2020 werd Regio Online benaderd of er interesse was Krimpenerwaard Actueel over te nemen. Na het maken van goede afspraken en in goed overleg, konden wij een waardig bod doen, dat werd geaccepteerd. Hiermee had Regio Online in haar thuisbasis van de Krimpenerwaard er een mooie groep lezers bij gekregen.

Hoewel de pagina van Krimpenerwaard Actueel is hernoemd naar Regio Krimpenerwaard, trachten wij zoveel mogelijk eer te doen met inhoud en variatie aan de oorsprong van Krimpenerwaard Actueel.