Nieuws

Regio Online breidt uit met nieuwe regio- en Facebookpagina’s

img_05

Ouderkerk aan den IJssel  – De nieuwssite van Regio Online is in haar derde jaar hard aan het groeien. In vergelijking met 2019 is het aantal bezoekers verdrievoudigd over de periode januari tot en met augustus. Met ruim 100.000 unieke bezoekers per maand en een forse stijging in het aantal toegezonden persberichten, werd het tijd om het aantal regio’s uit te breiden.

47 regiopagina’s

De volgende regio’s hebben nu een eigen regiopagina:

Alblasserwaard, Alkmaar, Almelo, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem-Nijmegen, Assen, Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Den Haag, Den Helder, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Flevoland, Goeree-Overflakkee, Gouda, Groningen, Harderwijk, Heerenveen, Hilversum, Hoeksche Waard, Hoogeveen, Hoorn, Kaatsheuvel, Krimpenerwaard, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Oss, Roermond, Rotterdam, Tiel, Tilburg, Utrecht, Venlo, Voorne-Putten, Zaltbommel, Zeeland, Zwolle.

Verdeling regio’s

Sommige provincies hebben meer pagina’s, bijvoorbeeld in en rondom de randstad en grotere steden in het zuiden en oosten van ons land. Groningen, Flevoland en Zeeland hebben nu ieder nog maar 1 pagina, omdat uit deze regio’s minder berichten worden toegezonden.

Naast de regiopagina’s is er ook nog een pagina Binnenland, Buitenland, Weer & verkeer en P2000 (actuele 112-meldingen).

Nieuwe look voor pagina’s

Alle pagina’s van Regio Online hebben een update gehad. Zowel de homepagina als alle regiopagina’s hebben een nieuwe look en indeling gekregen. Hiermee zijn alle pagina’s totaal geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, hoewel ze natuurlijk ook op de desktop er nog prima uitzien.

Nieuwe onderwerpen

Regio Online maakt gebruik van een aantal vaste onderwerpen of tags. Een aantal opvallende nieuwe tags zijn Handhaving & Toezicht en Mens & Maatschappij. Kijk bij de tab ‘Onderwerpen’ voor een volledig overzicht.

Facebookpagina’s

De gemelde regiopagina’s hebben ook op Facebook nu allemaal hun eigen berichtenpagina. Hiermee zijn berichten uit eigen regio ook hier snel te vinden en te delen. Natuurlijk kunnen hier ook reacties geplaatst worden. Overigens kan ook gewoon via de website gereageerd worden op berichten. Alle berichten worden overigens gemodereerd.

Verdere stappen

Met de hervorming en toevoeging van meerdere regio’s heeft Regio Online een volgende stap gezet in de groei en ontwikkeling van het aanbieden van gratis, regionaal en lokaal nieuws op één plek: https://www.regioonline.nl.